Intim szőrtelenítés – tabuk nélkül

Egy trend, ami rohamosan terjeszkedik, mégsem tartozik azon témák közé, amit egy “kávézós-barátnős” vagy éppen “sörözős- pasis” beszélgetés során kitárgyalnának az érintettek. Márpedig szinte mindenki érintett. Vélemények, összehasonlítások, érdekességek az intim szőrtelenítésről, tabuk nélkül!

Az okok különbözőek: Esztétika, higiénia, divat. És már ezen a téren sem csak a húszéveseké a világ, sőt, nem is csak a hölgyeké! Tegyünk egy rövid időutazást, lássuk mi okozta a sűrű bunda vesztét, és hogyan vette át a hatalmat a teljes csupaszság.

A múlt század 20-as éveitől elkezdtek rövidülni a szoknyák, nadrágok, ruhaujjak. Ebből azonban nem következett a szőrtelenítés megjelenése. Ha fellapozunk egy 70-es évekből fennmaradt erotikus lapot, bizony láthatjuk, hogy az aktképeken még nyoma sem volt a szőrtelenítésnek. Aztán változott a divat, egyre kisebbek lettek a fehérneműk, a bikinivonal határát egyre beljebb szorítva. Napjainkban pedig, a falatnyi bugyik világában már csak elvétve találkozhatunk oda nem illő szőrzettel. Egyre többen mennek biztosra, és az utolsó szálig megszabadulnak tőle.

A bikinivonal, vagy teljes fanszőrzet kezelésének nincs felső korhatára. Internetes fórumokon egyre több hozzászólás érkezik a témáról az 50-es, 60-as korosztálytól. Az ő érveik közt szerepel az, hogy próbálják követni a divatot, de a legtöbben azt vallják, hogy a nőknek nem csak fiatal korukban kell az igényességre törekedni. Természetesen, sok esetben kedves férjüknek szeretnének imponálni, és a parázsból újra tüzet varázsolni. Megjegyzem, örömmel tapaszalom ennek a hozzáállásnak a gyakoriságát!

Férfiaknál is hasonló a helyzet. Rég lejárt már az összeérő szemöldök és a hatalmas hónaljszőrzet ideje! Sőt, odalent is egyre kreatívabbak az urak!

Nos, azt már tudjuk, hogy mindenki csinálja. De hogyan?

A legelterjedtebb forma a borotválás. Gyors és fájdalommentes, ez tény. De tény az is, hogy a már másnap növekedésnek induló apró szőrszálak szurkálásánál kellemetlenebb dolog nem igazán jut eszembe. És kedves hölgyeim, ez a szúrás nem minden esetben csak minket zavar.

A hatás tehát a legkevésbé sem nevezhető hosszantartónak.

Szóba jöhetnek a különböző krémek, melyek szintén kellemetlen mellékhatásokat okozhatnak. Magas vegyszertartalmuk miatt érzékennyé válik tőlük a bőr, allergiát okozhatnak. Mivel ez az eljárás is csak a szőr bőr feletti részét távolítja el, a simaság ebben az esetben is csak egy-két napig érezhető- élvezhető.

Nézzük a gyantázást. Az eredmény tartósabb, hiszen gyökerével tépi ki a szálakat. A gyanta alkalmazásához viszont elengedhetetlen, hogy a szőr elérje az ideális, minimum 4-5 mm-es hosszúságot. A fürdőruha szezonban ezt viszont nem engedhetjük meg magunknak! És nem beszéltem még a fájdalomról, a kipirosodott bőrről és a szőrtüszőgyulladásról. Sajnos olyan kozmetikust is nehéz találni, aki vállal teljes intim szőrtelenítést, és nem javaslom, hogy ezt otthon kipróbálják!

Szerencsénkre nem csak ezek közül választhatunk, amikor a megfelelő módszert keressük. Beszéljünk egy modernebb eljárásról, a villanófényről! A lehető legtartósabb eredményt érhetjük el vele, hiszen leállítja a szőrszálak növekedését. Nincsenek kellemetlen mellékhatásai, sőt a szőrtüszőgyulladást is megszűnteti. A kezelés egyszerű, gyors, minden testrészen alkalmazható, így az intim területeken is. Néhány kezelés után megszűnik a problémánk, elfelejthetjük a kellemetlenségeket, a megannyi tökéletlen módszert. Ha pedig nyáron felhív a legjobb barátnőnk és strandolni hív minket, nem azon kell majd gondolkodni, hogy nem-e kéne borotválkozni, hanem azon hogy melyik fürdőruhánkat vegyük fel.

Nos, ezzel áttekintettük a leggyakoribb szőrtelenítő eljárásokat. Ezek alapján talán könnyebben választ majd. Egy biztos, én már döntöttem. És Te?

Hozzászólások

hozzászólás