A pigmentfoltok kialakulása és kezelése

Az arcon megjelenő barna foltok sokaknak okoznak problémát. Különböző házi praktikák, méregdrága mélyhámlasztó krémek és eljárások sorakoznak a polcon, amiket már kipróbált, de nem segítettek? Ismerkedjen meg a villanófényes technikával!

Kezdjük az elején! Megjelentek a foltok az arcán. Nem kérte, mégis megkapta őket. Nem szívesen néz tükörbe, már előre fél, hogy mennyire sötétednek be nyáron, keresi, de nem találja a megoldást. De hogy kerültek oda egyáltalán? A pigment rendellenességek kialakulásának több oka lehet. Ezek a foltok általában a helytelen napozás következtében jönnek létre. Előidézhetik hormonális zavarok, többszöri leégés vagy gyantázás utáni napozás. Sajnos ebben az is közrejátszik, hogy nem kap elegendő figyelmet az a sok felhívás, ami figyelmeztet a túlzásba vitt napozás ártalmas mellékhatásaira. Sokan még mindig 5-10 faktoros fényvédő krémet használnak napozáshoz, pedig szakemberek hangsúlyozzák, hogy ez az érték nagyon alacsony, legalább 40 faktoros krémet kellene használni, főleg mediterrán nyaralások alatt. Ebben az esetben fontos tehát a megelőzés.

Lássuk, hogyan segíthet Önnek a villanófény, ha a pigment foltok már kialakultak. Az IPL kezelésnél nagy energiájú fényimpulzus kibocsátásával hőenergiát keltünk és ezt használjuk fel a festékmolekulák szétbontására. Ezután a részecskék a sejtfalon át a véráramba jutnak, ezáltal a folt fokozatosan elhalványodik, végül eltűnik.

Maradandó nyoma nem marad a kezelésnek, a vendég azonnal visszatérhet a napi tevékenységeihez. Pozitív, kedvező mellékhatásként pedig a kezelés végére egy egyenletes felszínű, tónusú, esztétikus, fiatalosabb bőrfelszínt kapunk.

Hozzászólások

hozzászólás