Végleges szőrtelenítés Szolgáltatások Női IPL Férfi IPL Árak - Bejelentkezés Szalonjaink / kapcsolat Rólunk GYIK
Gyakori kérdések a végleges szőrtelenítésről

Gyakori kérdések az IPL végleges szőrtelenítésről

Miben különbözik a lézeres és az IPL szőrtelenítés?

Manapság már többféle lézeres szőrtelenítő mechanizmus létezik, de mindegyik ugyanazon a fizikai elven alapul: minél világosabb a bőr, és minél sötétebb a szőr, annál eredményesebb, mivel a fény csak a szőr festékanyagában tud elnyelődni és hővé átalakulni, ami nélkülözhetetlen a szőrtüszők működésének a leállításához. A korábban használt, fájdalmasabb lézeres szőrtelenítés technológiával szemben már megjelent az úgynevezett IPL villanófényes eljárás, mely lehetővé tette, hogy ugyanazzal a hatásfokkal, de mégis sokkal kevesebb fájdalommal (sőt, szinte teljesen fájdalommentesen) ugyanakkor gyorsabban tudjuk a szőrtelenítő kezeléseket elvégezni.

Bővebben az IPL szőrtelenítő kezelésrőlMilyen testtájon alkalmazható az IPL végleges szőrtelenítés?

Az IPL végleges szőrtelenítés minden testrészen alkalmazható, ahol a szőrben elég pigmentáció van ahhoz, hogy a lézernyalábok lehatoljanak a szőrtüszőig.Fájdalmas az IPL villanófényes eljárás?

A vendégek fájdalomküszöbe egyénileg változik. Azonban azt általánosságban kijelenthetjük, hogy pácienseink nem éreznek semmit az IPL-es kezelés során. Ha mégis szeretnénk valamihez hasonlítani azt az érzést, amit a kezelés alatt érezhetünk, akkor a gyenge szőrzetűek esetén leginkább a meleg víz pillanatnyi érintéséhez hasonlítható. Az erősebb szőrzetűeknél inkább egy pillanatnyi szúró-csípő érzést lehet érezni.

Bővebben itt olvashatsz az IPL villanófényes eljárásról.Előkészületek a szőrtelenítő kezelésre és az utókezelés


Előkészületek

Az IPL szőrtelenítő kezelés előtt a kezelni kívánt bőrfelületet borotváljuk le vagy használjunk szőrtelenítő krémet. Semmi képen nem szabad gyantázni a kívánt testtájékot! Nagyon fontos, hogy bármilyen gyógyszert szedünk, győződjünk meg arról, hogy nem fényérzékenyít-e. Mellőzük a napozást, a szoláriumot és a bronzáriumot a kezelés hathatósága érdekében. A beavatkozás napján a kívánt testtájékra ne tegyünk semmiféle kozmetikumot – hagyjuk, hogy bőrünk pihenjen.


Utókezelés

Ne használj szoros ruhaneműt a kezelt testtájékon, ne gyantázd és epilláld a kezelt testfelületet, ne használj parfümöt és fehérítőt a kezelt területen. Kerüld egy-két napig a szauna és az uszoda, valamint a forró zuhany és fürdő használatát. Ne piszkáljuk, dörzsöljük a kezelt területet valamint ne alkalmazzunk bőrhámlasztást egy hétig. Amennyiben a kezelt testfelületet UV sugárzás érheti, használj minél magasabb faktorszámú fényvédő krémet. Amennyiben enyhe bőrpír kialakulna, használj nyugtató krémet. Sok folyadék bevitelével hidratálja a szervezetét.Tényleg végleges a szőrtelenítés?

Az IPL villanófényes kezelés során Smartpuls gépet használunk, mellyel a növekedési fázisban levő szőrszálakat tudjuk kipusztítani, ami testünk 30%-an található. A többi szőrzet úgynevezett pihenő fázisban van, amit csak később tudunk hatásosan kezelni. Ha az ellenjavallatokat, valamint a kezelések között szükséges pihenőidőszakot betartjuk, akkor 90-95%- os eredményt tudunk elérni.


Az IPL szőrtelenítés egy téves fordítás következtében “végleges szőrtelenítés” néven terjedt el a köztudatban, amit az angol “permanent hair removal” szóból kiindulva célszerűbb lett volna “tartós szőrtelenítésként” elnevezni. Azonban a többi szőrtelenítő eljárással összevetve egyaránt tartósabb és fájdalommentesebb kezelésről beszélhetünk.Hány éves kortól lehet elvégezni az IPL végleges szőrtelenítést?


Fontos, hogy a szőrtelenítő kezelés elvégzésénél már kialakult szőrzet legyen, ezért a ProfesSzőr IPL végleges szőrtelenítés 16 éves kortól ajánlott Milyen szőrtelenítő készülékkel végzik az IPL kezelésést?

A ProfesSzőrnél a Németországban díjnyertes smartPuls készülékeket használjuk. Más készülékkel ellentétben IPL-CMP technológiát alkalmaz, ami lehetővé teszi a biztonságos és egyben hatékony végleges szőrtelenítést.Foglaljon időpontot! >>

Ide kattintva jelentkezhetsz be kezeléseinkre!